Lydoptagelse 1

 

Manuel transskription Textservice

Interviewer: Det brede blik. Ja. Men hvis vi skal starte med strategien. Når du ser den, hvad er det så, du lægger mærke til fra dit ståsted? Du har jo set mange strategier i UCN’s tid. Er der noget særligt, du tænker omkring denne her?

Respondent: Det første, jeg synes, man prøver at kigge ind i, det er, hvordan den aligner med de trends, der er i det omgivende samfund. Er vi ude i noget, hvor vi skal forandre samfundet, eller er det noget, hvor vi skal være compliant med samfundet? Hvor ligger vi henne på det parameter? Fordi det har rigtig meget med min omsætning af det senere hen at gøre. Når jeg skal forklare, hvorfor vi skal det her, så er det mange gange egentlig nemmere at forklare: "I kan se, igennem de sidste 5 år der ... er det gået i den her retning ude i virkeligheden, og nu følger vi trop. Derfor bliver det vigtigt for os".

Interviewer: Eller alternativt, at man siger: "Vi prøver at… [overlap]

Respondent: "Vi har en rolle i at forandre det her". Det kunne være for eksempel … Nu var der lige noget oppe i nyhederne omkring, hvor mange unge mennesker der ikke har nogen form for uddannelse.

Interviewer: Ja. Med det blik: Hvad får du så øje på?

 

Automatisk transskription Amberscript

00:00:00
Speaker 1: Det brede blik er der så det ved, men hvis effekter fra den strategi. Altså når du ser dem, hvad er det så du lægger mærke til fra dit ståsted? Du har set mange strategier i udsendelser, der altid er noget særligt. Du tænker omkring dem.

00:00:13
Speaker 2: Her kan man stille det først, men jeg synes, man prøve at kigge ind i det. Hvordan er det lige meget med de trends omgivende samfund, der alt sammen har det uden noget, hvor vi skal forandre samfundet eller nogen, hvor vi skal være et kompliment med samfundet? Hvor ligger vi hen på den parameter? Fordi det har rigtig meget med min omsætning, at det senere handler om. Når jeg skal forklare, hvorfor vi skal det her, er vi mange, der ville en nemmere gravens, end vi kan se i gennem de sidste fem år, der er gået i den retning ud i virkeligheden. Og nu følger vi trop. Derfor bliver det vigtigt for os. Er dem den ned eller

00:00:48
Speaker 1: alternativt, at man siger, at nu vil vi på et

00:00:50
Speaker 2: har rolle i at forandre det her. Det er for eksempel opgaven og lige nu, at vi i nyhederne ikke omkring, hvor mange unge mennesker, der ikke har nogen form for uddannelse.

00:01:00
Speaker 1: Ja, men med det blik. Hvad får du så på? Altså lidt som han var.

00:01:05
Speaker 2: Sådan noget Søren.

 

Automatisk transskription Word

Det brede blik men hvis vi starter med strategier så når du ser dem hvad er det så du lægger mærke til fra dit ståsted du har jo set mange strategier i udsendelsen eller tid er der noget noget særligt du tænker omkring dem her den 1 men Jeg synes man prøver at kigge ind i det af hvordan Det er linjer med de trends Der er i omgivende samfund altså nej Det er ude i noget hvor Vi skal forandre samfundet eller noget hvor Vi skal være et kompliment med med samfundet hvor ligger vi henne på den parameter fordi Det har rigtig meget på min omsætning af det senere hen at gøre og jeg skal forklare hvorfor Vi skal det her Det er mange gange nemmere forklarer om sagen i kan se igennem de sidste 5 år Der er gået den retning ud i virkeligheden og og nu foreløbige trup derfor bliver det vigtigt for os den eller alternativt at man siger nu vi vi prøver rolle i at forandre det her er for eksempel okay der lige nået op i Nyhederne ikke omkring hvor mange unge mennesker der ikke har nogen form for uddannelse ikke men men det blik hvad får du så øje på altså hvis man bare Sådan noget jeg sidder

 

 


 

Lydoptagelse 2

 

Manuel transskription Textservice

Interviewer: Ja, men det ...

Respondent: Ja. Altså det − der er forskel lige præcis der imellem et eller andet sted. Og ikke kun hos mine, vi kan også godt se det på dem, der kommer ind, at de − yngre de er, mere er det dansk. Det er et problem i forhold til film også, fordi at danskerne tager jo film hjem og bruger penge på at oversætte dem og snakke over og sådan noget, og jeg siger: ”Må jeg få originalversionen?”. Så siger de: ”Nej.” Ja, okay, jamen så skal jeg ikke have den. Og så er de jo fucking ligeglade, for jeg har 58 steder altså, men ja.

Interviewer: Med der − så er der mange af færøske børnebøger, må der jo være så, til de mindste?

Respondent: Ja, det er der.

Interviewer: Altså det må virkelig være det, som sælger rigtig meget på færøsk, fordi det er hverken på dansk eller engelsk, de er ikke så brede der. 

Respondent: Ja, nej, nej, altså det kan de jo ikke finde ud af.

Interviewer: Nej, nej det er jo klart.

Respondent: Så ja, ja, det er det. Det er færøske småbørnebøger og ja.

Interviewer: Men det er vel også vigtigt sådan, tænker jeg, at få kulturen op, det her med, at der er tilgængeligt på færøsk, altså at der er et udvalg, ikke altså?

Respondent: Ja, ja, og det er jo altid diskussionen, ikke altså? Da jeg var ung, der havde man danske regnebøger og alle de der forskellige ting, ikke?

 

Automatisk transskription Amberscript

00:00:00
Speaker 1: Ord på dansk, altså magisk det. Og ja, altså der er forskel. Lige præcis dag mellem et eller andet sted og ikke kun os. Men vi kan også godt se det på dem, der kommer. En af de yngre er mere det dansk. Det problem i forhold til film og ja, fordi at danskerne tager en film med hjem og bruger penge på at oversætte dem og snakke over sig. Jeg ved jo, hvor vi nærmede os nogle, der følt det. Jeg er, hvor vi skal hen. Og så er de jo fra Keld Heick, der rødgrød med fløde. Men ja. Men da der manglede ferske børnebørn, må der jo være til de mindste. Ja, det havde været det, som sælger rigtig meget på færøsk. Det var jo hverken på dansk eller engelsk. Så prøvede det her mig alt igen. Det kan vi nu. Har du et? Ja, da er det fast, at småbørn dør. Og hvad så? Men det var også det vel også vigtigt som en ting. Alle folk kulturer nok. Det der er tilgængeligt på færøsk, altså at der er et udvalg. Ja altså det er jo altid diskussionen af sig. Da jeg er ung, havde man skal fremføre lidt forskelligt til højre. Så jeg kan kun tingene.